zaštita ličnih podataka

Informacije o obradi podataka o ličnosti i zaštita ličnih podataka

Novo Lux d.o.o. Beograd-Voždovac (u daljem tekstu: Novo Lux), Grčića Milenka br. 114, 11000 Beograd, prikuplja i obrađuje podatke o ličnosti u skladu sa zakonom u svrhu obavljanja svoje delatnosti.

Novo Lux je, kao rukovalac obrade podataka o ličnosti u skladu sa zakonom i propisima o zaštiti podataka o ličnosti, odgovoran za čuvanje i korišćenje podataka o ličnosti u pisanoj i/ili elektronskoj formi. U ime Novo Lux-a obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca.

Novo Lux prikuplja samo neophodne, osnovne podatke o kupcima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika, u svrhu kupoprodajnog odnosa za proizvode i usluge iz sopstvene ponude,a u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge.

Novo Lux će pre prikupljanja podataka upoznati lica na koje se podaci odnose o: svom identitetu, nazivu Društva, adresi, broj telefona i e-mail, podatke vezane za korišćenje naše veb stranice, podatke neophodne za korišćenje Novo Lux online prodavnice i ostale lične podatke neophodne za ostvarenje klijentovih prava u skladu sa zakonskim i drugim odredbama o zaštiti podataka o ličnosti.

Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši zaposleni odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti u skladu sa zakonom i propisima o zaštiti podataka o ličnosti.

Vaša email adresa i svi ostali podaci koje Novo Lux prikupi od svojih korisnika, odnosno podaci koje unesete prilikom registracije ili online kupovine neće biti iskorišćeni za druge namene osim za kontakt prilikom poručivanja i isporuke robe i/ili usluga sa našeg sajta kao i za obaveštavanje o drugim uslugama koje su ili će biti u prodaji od strane Novo Lux-a. Vaša email adresa i svi ostali podaci neće biti predmet prodaje ili ustupanja drugim pravnim i fizičkim licima.

Kako je to zakonski predviđeno, korisnik, kupac, klijent ima pravo na informacije o obradi njegovih podataka o ličnosti; povlačenje svog pristanka u bilo koje vreme, ako podatke o ličnosti obrađujemo uz dat pristanak; ispravku ili dopunu podataka o ličnosti kako bi uvek bili tačni; brisanje podataka o ličnosti kada više nisu potrebni za gore navedene svrhe; podnošenje prigovora Novo Lux-u ili nadležnom državnom organu. Prigovor se može podneti lično u bilo kom prodajnom objektu Novo Lux-a ili putem elektronske pošte (eprodaja@novolux.rs). Nezavisno od odabranog načina, prigovor se podnosi lično , tako da je, zaposlenima u Novo Lux-u omogućena identifikacija podnosioca zahteva.

Ukoliko kao naš korisnik želite da primate obaveštenja o našoj ponudi putem elektronske pošte potrebno je da napravite prijavu na Newsletter. Pri ispunjavanju obrasca za prijavu potrebno je da popunite označena polja te unesete adresu elektronske pošte na koju želite da primate Newsletter. U svakom trenutku možete izvršiti odjavu na naš Newsletter u skladu sa uputstvima koje ćete dobiti elektronskim putem nakon prijave, kao i na svakom Newsletter-u. Svi registrovani korisnici Novo Lux veb sajta, u svakom trenutku mogu da prijave ili odjave Newsletter.

Novo Lux neće korisničke kontakt podatke ,date za prijavu na Newsletter, deliti sa trećim licima.

Novo Lux zadržava pravo da statistički obrađuje podatke korisnika i da iste koristi za sopstvene potrebe, na bazi naših poslovnih legitimnih interesa, u skladu sa zakonom i propisima o zaštiti podataka o ličnosti, a koji se odnose na obaveštavanje o promenama vezanim za uslove poslovanja i mogućnostima korišćenja pogodnosti u Novo Lux-u.

Za sve druge aktivnosti, koje nisu pokrivene gore navedenim razlozima,zatražićemo dodatni pristanak. Naši klijenti, u svakom trenutku, imaju pravo da povuku dati pristanak.